Virtuaalinen superviikonloppu

Virtuaalinen superviikonloppu

Tänä viikonloppuna julkaistiin peräti kaksi haastatteluvideota, joissa olen mukana. Molemmissa käsitellään eri kirjoja ja puhutaan varsin eri asioista.

Muistolintuja ja urbaania fantasiaa

Ensimmäinen, Lumotut sanat -sanataideviikkoja varten Oulussa kuvattu haastis käsittelee etupäässä Väki-trilogiaa ja esittelee myös Helena Kaikkosen Muistan sinua -nimisen taideteoksen, joka on tehty Muistojenlukijan pohjalta. Teos on osa uudistettua Unikudelmia-näyttelyä, joka esittelee kotimaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta kuvataiteen keinoin. Kaiken kaikkiaan Oulun vierailun aikana tuli olo, että festivaalia ja koko sanataidetoimintaa tehdään Oulussa todella suurella sydämellä ja ammatitaidolla. Ilahduttavaa oli myös se, että nämä ammattilaiset ovat saaneet käyttöönsä ainakin sen verran resursseja, että kunnianhimosiempiakin ideoita on päästy toteuttamaan – tästä esimerkkinä jo mainittu Unikudelmia, josta minulle pidettiin ihan yksityiskierros. Suosittelen käymään, jos siihen suinkin vain tulee mahdollisuus. Video on katsottavissa 14.5. klo 17.59 asti.

Kylässä kuvittajan luona

Toinen viikonlopun videoista on virtuaalisten LANU!-festarien ohjelmistoa. Olen ollut mukana järjestämässä festareita on onkin ollut kiinnostavaa olla ensimmäistä kertaa ns. toisella puolella näkemässä, mitä kaikkea tämän mittaluokan tapahtuman järjestäminen vaatii. Tein Valkeantuojan kuvittajan Kaisa Rannan kanssa haastiksen, jossa hän kertoo kirjan tekemisestä omasta näkökulmastaan. Puhutaan paljon myös Kaisan upean piirustustyylin synnystä sekä siitä, miten Kaisa ylipäätään päätyi graafikko-animaattoriksi. Video, kuten kaikki festareiden Youtube-kanavan sisällöt, on katsottavissa toukokuun loppuun asti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa