Young adult -kirjoittamisen viikonloppukurssi Kirjan talolla 26.–27.2.2022

Young adult -kirjoittamisen viikonloppukurssi Kirjan talolla 26.–27.2.2022

Minulle tarjottiin mahdollisuutta opettaa helmikuussa Turussa YA-kirjoittamista, mistä olen tosi innoissani. Tarkoitukseni on jakaa muutamia vuosien varrella opittuja teknisiä juttuja mutta ennen kaikkea sitä, miten YA:han saa siinä vaadittua sielua ja sydäntä. Kurssin ilmoittautuminen on nyt auki – tulkaa kirjoittamaan kanssani!

Kurssin kuvaus Kirjan talon sivuilta:

Young adult -kirjoittaminen 26.-27.2.2022 

Tällä viikonloppukurssilla tutustutaan siihen, mitä young adult -kirjallisuus eli YA on kirjoittajan näkökulmasta. Kurssi koostuu lyhyestä YA:n taustaa koskevasta osuudesta, keskusteluista sekä ideointi- ja kirjoitusharjoituksista. Tutkimme muun muassa kliseisiin sisältyviä mahdollisuuksia ja sitä, miten omasta elämästä voi ammentaa katu-uskottavaa YA-materiaalia. 

Harjoitustekstejä luetaan ääneen ja niistä keskustellaan yhdessä kannustavassa hengessä. Tervetulleita ovat sekä YA:ta pidempään kirjoittaneet että ne, jotka ovat vasta harkinneet YA:n kirjoittamista.

Kurssin ohjaaja Elina Rouhiainen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on tähän mennessä ilmestynyt seitsemän YA-romaania. Susiraja-sarja (Tammi 2012-2015) oli ensimmäisiä kotimaisia YA- tapauksia ja sitä seurannut Väki-trilogia (Tammi 2017-2020) saavutti useita palkintoja sekä palkintoehdokkuuksia. Koulutukseltaan hän on sosiologi.

Ennakkotehtävä: Kirjoita jokin teini-iän muisto, johon liittyy vahva tunnekokemus – se voi olla esimerkiksi ihastumisen hetki, nolo tilanne tai onnistuminen tiukassa paikassa. Tätä tekstiä ei käsitellä kurssilla yhdessä, mutta sitä käytetään toisten harjoitusten pohjana.

Kurssille mahtuu maksimissaan 14 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan). 

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 12.2.2022. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit.kirjantalo@gmail.com. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. 

MISSÄ? Kirjan talolla, Linnankatu 24, 20100 Turku

MILLOIN? la 26.2. klo 11-16 / su 27.2. klo 11-16

OPETTAJA? Elina Rouhiainen

HINTA? 100 / 180 €  

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa