Urbaanin fantasian viikonloppukurssi Kirjan talolla Turussa 3.–4.2.2024

Urbaanin fantasian viikonloppukurssi Kirjan talolla Turussa 3.–4.2.2024

Opetan tänä keväänä vain yhden kurssin, ja sen ilmoittautuminen on nyt auki. Aiheena on urbaani fantasia – mukaan kannattaa tulla, vaikka suurkaupungit, vampyyrit ja ihmissudet eivät niin nappaisi, sillä tällä kurssilla genre määritellään mahdollisimman laajasti. Pointtina on yhdistellä fantasiaelementtejä nykymaailmaan. Keskitymme etupäässä maailmaanrakennukseen, mutta muunkinlaisia harjoituksia saattaa eksyä joukkoon. Kurssille on pieni ennakkotehtävä, jota ei tarvitse palauttaa erikseen. Ei ole myöskään mikään katastrofi, mikäli se jää tekemättä.

Ilmoittautumaan pääset tästä! Tee se 20.1. mennessä niin kurssi varmasti toteutuu.

Kurssin kuvaus

Velhoja, vampyyreja, maaginen metro… Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa luoda kiehtovaa fiktiota yhdistelemällä yliluonnollisia elementtejä nykymaailman miljööseen.

Käymme läpi urbaanin fantasian ja sen lähigenrejen tunnuspiirteitä, haemme inspiraatiota niin kansanperinteestä kuin arkielämästä sekä tutkimme yliluonnollisten elementtien tarjoamia uhkia ja mahdollisuuksia tarinan eri tasoilla. Kurssi pyrkii tarjoamaan avaimia uskottavaan maailmanrakennukseen ja tyypillisten ongelmien selättämiseen – ja taatusti vertaistukea!

Kurssi koostuu pienestä ennakkotehtävästä, lyhyistä luento-osuuksista, keskusteluista ja kirjoitusharjoituksista. Harjoitustekstejä luetaan ääneen ja niistä jutellaan kannustavassa hengessä.

Kurssin opettaa kirjailija Elina Rouhiainen, jolta on tähän mennessä ilmestynyt seitsemän urbaaniksi fantasiaksi luokiteltavaa romaania: neliosainen Susiraja-sarja sekä palkittu Väki-trilogia.

Elinan aikaisemmista kursseista sanottua:

”Ihanan lempeä ja ymmärtäväinen ote ja ympäristö. Mielenkiintoisia tehtäviä, jotka herätti hyvin keskustelua.”

”Kurssi oli tosi hyvin rakennettu ja kirjoitusharjoitukset olivat hyviä ja inspiroivia. — Tulin kurssille purkamaan kirjoitusblokkiani ja koen, että teksti lähti taas kulkemaan. Kiitos!”

Ennakkotehtävä: 1) Keksi 1–3 yliluonnollista kykyä, jota kiehtovat itseäsi. Voit turvautua tuttuun tai haastaa itsesi kehittämään jotain ihan uutta ja omaa.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 20.1. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjatalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 3.–4.2. Klo 11–16

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

OPETTAJA: Elina Rouhiainen

HINTA: 200/140 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa