Uutisia! Eli yksi trilogia, kaksi taloa

Uutisia! Eli yksi trilogia, kaksi taloa

Voin vihdoin ilokseni ilmoittaa, että seuraavan kirjani nimi on Muistojenlukija. Se on Väki-trilogian avausosa ja ilmestyy elokuussa Tammelta. #kirja-sivustolla se esitellään seuraavasti:

Urbaania fantasiaa Itä-Helsingissä

16-vuotias Kiuru on enemmän kotonaan romaanien parissa kuin somessa tai edes koulukavereidensa kanssa. Hänen romaniäitinsä on katkaissut välinsä yhteisöönsä, ja Kiurun ainoa linkki romanitaustaansa on hänen dementiaa sairastava isoäitinsä.

Kiurulla on salaisuus: hän pystyy napsimaan toisten ihmisten muistoja kuin lintuja haaviin. Kun hän sattumalta törmää samankaltaisia kykyjä omaaviin romaniveljeksiin ja intialaistaustaiseen genderqueriin, Kiurulle avautuu aivan uusi todellisuus. Pian vallatussa talossa hengailevaan porukkaan liittyy myös Kiurun lapsuudenystävä Samuel, johon Kiuru on ollut jo pitkään ihastunut. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy. Mutta kun railo syntyy, se syntyykin yllättävään kohtaan. Vähitellen Väen salaisuudet alkavat paljastua, ja pian Kiuru tajuaa joutuvansa pakenemaan henkensä edestä.

Muistojenlukija avaa Elina Rouhiaisen uuden urbaanin fantasiatrilogian. Sarjan ensimmäinen osa sijoittuu Itä-Helsinkiin ja avaa näkymän Suomessa oleskelevien paperittomien siirtolaisten elämään. Neliosaisella Susiraja-sarjallaan debytoinut Rouhiainen vakuuttaa uudella tarinamaailmallaan, joka nivoo yhteen realismia, fantasiaa ja nykyeurooppalaista kiertolaisuutta.

Ja kansihan näyttää tältä!

 

Hieno, eikö olekin? Kannen on suunnitellut Laura Lyytinen eli sama graafikko joka teki kannet Jäljitetylle ja Vainutulle.

Tässä ei kuitenkaan ole vielä kaikki. Olen tehnyt samasta trilogiasta myös toisen sopimuksen. Kyllä, kansainvälisen sopimuksen. Englanniksi trilogian nimi kuuluu the Bird Circle ja sen (tilapäinen) kansainvälinen nettisivu löytyy täältä. Myyntikannet näyttävät tältä:

Yritän selittää vähän tarkemmin. Kaiken Entertainment on Roviosta alkunsa saanut multimediatalo, jolla on toimipaikat Helsingissä, Vancouverissa ja Los Angelesissa. Siinä missä Tammi hoitaa Väen kustantamisen Suomessa, Kaiken vastaa sarjan käännös- ja  filmatisointioikeuksista.  Sopimus itsessään ei vielä tarkoita sitä, että käännöksiä tai filmatisointeja syntyisi, mutta olen varsin luottavainen Kaikenin intoon, suhteisiin ja ammattitaitoon. Oman työni kannalta muutos ei loppujen lopuksi ole kovin merkittävä, sillä kirjoitan edelleen suomeksi Tammen kustannustoimittajan avustuksella. Ehkä suurin ero on se, että nyt saan taustatukea myös Kaikenin tiimiltä. Kaikenin kustannustoimittajani on se sama tyyppi, joka alunperin löysi Susirajan ja jonka ansiosta päädyin Tammelle. On mukava tehdä taas hommia yhdessä.

Kaiken kaikkiaan siis good times ja hyvä meninki! Odotan innolla, pelolla ja sitten taas entistäkin suuremmalla innolla mitä tulee tapahtumaan.

 

EDIT: korjattu kirjan kuvausta 21.3.2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 thoughts on “Uutisia! Eli yksi trilogia, kaksi taloa

  1. Aika mielenkiintoinen tapaus. Kansikuvat ovat upeita molemmissa versioissa ja itse tarinakin kuulostaa jännittävältä.
    Pisti tosin jotenkin tökkäävästi silmään tuo ”genderqueeriin”. Sille ei kyllä ole ehkä kunnon suomenkielistä termiä vielä, joten sanavalinnan ymmärtää sillä perusteella, enkä kirjaa lukematta pysty tietenkään sanomaan, onko hahmo muunsukupuolinen vai määrittelemätön vai sukupuoleton.

    1. Moi! Kiitos kommentista. Kiinnostava pointti, joka myös sivuaa graduaihettani. Asiasta voisi kirjoittaa hyvin pitkän tekstin – ehkä teenkin niin sitten kun kirja on ulkona. Ehkä tässä vaiheessa sanon vain, että suomen kielessä on ainakin vielä tällä hetkellä harmittavan vähän erilaisia sukupuolisuuksia kuvaavia sanoja.

    1. Moi! Tässä vaiheessa on ihana kuulla, että kirjaa odotetaan, viimeiset editit menossa… Kiitos! Maailmanvalloitus ei ole koskaan itsestään selvä tai varma asia, mutta yritys on kova 🙂 Yritän suhtautua asiaan niin, että jos jotain tapahtuu, tosi kiva, ja jos ei, niin eipä siinä mitään. Oma työnkuvani pysyy samana, kävi niin tai näin.

  2. Ihan mahtavaa! Odotan innolla tätä uutta kirjaa. Pian kaikki susirajan osatkin saanut luettua ja nyt vaan uutta sarjaa kehiin ?
    Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta vaikka enemmän olenkin ihmissuisien ja vampyyrien puolella näissä yliluonnollisissa hahmoissa ? aijon todellakin ostaa heti kun ilmestyy ?

Vastaa