Seuraava kirjani on kuvitettua lastenfantasiaa

Seuraava kirjani on kuvitettua lastenfantasiaa

Valkeantuoja ilmestyy aivan näinä päivinä. Kirjoittamani ja Kaisa Rannan kuvittaman sarjan avausosa kertoo eri kansoihin kuuluvista lapsista, jotka joutuvat laittamaan omat aikuisilta opitut ennakkoluulonsa syrjään ratkaistessaan koko valtakuntaa koskevaa arvoitusta.

Alta voit katsoa Kaisan tekemän hienon kirjatrailerin.

En ole välttämättä paras ihminen kertomaan miten hienosta, hauskasta ja omaperäisestä kirjasta on kyse, joten lainaan häikäilemättä kustantamon nettisivuja:

Nelimaan tarinat – uuden lasten fantasiakirjasarjan jännittävä aloitus

Nelimaassa sijaitsee neljä herttuakuntaa, joiden kansat ovat hyvin erilaisia. Nelimaan rauhasta pitää huolen kansojen välinen sopimus, ja kaikki elävät omilla kunnaillaan omien tapojensa mukaan – aina tähän asti.
Sarjan aloitusosa Valkeantuoja on kiehtova ja omaperäisesti kuvitettu fantasiatarina Nelimaan lapsista, jotka joutuvat yhdistämään voimansa, jotta herttuakunnat eivät nousisi toisiaan vastaan.
Vaahkalinnan Valkeantuoja on varastettu. Ilman sitä herttuakunta uhkaa jäädä pimeyteen.
Joku on rikkonut Nelimaan kansojen sopimusta ja nyt valtakunnan rauha on uhattuna. Saako Vaahkalinna enää koskaan valoa? Ja mitä tekemistä Huojuvalla tornilla ja rosvojoukolla on asian kanssa?

Ikäsuositus 7–12-v.

Projekti on ollut sikäli erityinen, ettei se ole alunperin minusta lähtöisin. Kustantamo ja kuvittaja-Kaisa olivat löytäneet toisensa ennen mukaantuloani ja fantasiamaailmasta oli jo olemassa erinäisiä ideoita. Kun projekti esiteltiin minulle, tiesin ettei minulla oikeastaan ollut sille aikaa. En kuitenkaan päässyt eroon tunteesta, että mikäli näkisin Kaisan kuvitukset jonkun toisen kirjoittamassa kirjassa, minua harmittaisi todella ankarasti. Lisäksi huomasin pian rakentelevani mielessäni hahmoja ja juonenkäänteitä. Lopulta suostuminen oli helppoa, enkä ole katunut: Kaisan kanssa on ollut tosi mahtavaa tehdä töitä ja vähän nuoremmalle kohderyhmälle kirjoittaminen myös vapautti vuosien aikana syntyneitä jumeja.

Nelimaan tarinoiden tiimoilta teen ensimmäistä kertaa yhteistyötä Minerva Kustannuksen kanssa. Tilanteeseen ei liity mitään dramatiikkaa, aion jatkossakin tarjota omat käsikirjoitukseni ensisijaisesti Tammelle ja olemmekin jo keskustelleet seuraavasta YA-romaanistani.

Kirja on varattavissa kirjastoissa ja sen voi ostaa muun muassa kustantajan kaupasta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa