Tervetuloa Hukkavaaraan

Tervetuloa Hukkavaaraan

Hukkavaara on elinvoimainen kylä Kainuussa noin tunnin ajomatkan päässä Kajaanista itään. Hukkavaara on ihanteellinen lomakohde niin seikkailunhaluisille kuin rauhaa kaipaaville. Kuvankauniin luonnon keskeltä löytyvät palvelut kaikkiin tarpeisiin. Talvella hiihtokeskuksen rinteet ja ladut palvelevat niin vasta-alkajia kuin huippu-urheilijoita. Kesällä voi kokea unohtumattomia elämyksiä luonnossa patikoiden, kalastaen ja meloen. Ympäri vuoden järjestettävät susisafarit houkuttelevat vuosittain suuren määrän vierailijoita tutustumaan uhanalaiseen petoeläimeen turvallisesti sen omassa elinympäristössä. Hukkavaaran alueella elää Suomen suurin susikanta. Tutustu tarkemmin alueen tarjontaan alla olevista linkeistä.

 

Susisafarit

Oletko aina halunnut nähdä suden luonnossa? Tule Hukkavaaraan. Kuuluisat susisafarimme vievät sinut sinne, missä sudet elävät – syvälle metsän siimekseen. Pääset näkemään lähietäisyydeltä, kun sudet kokoontuvat läheiselle ruokintapaikalle. Varta vasten susitarkkailua varten rakennetut mökkimme takaavat mukavan ja turvallisen elämyksen, jota ei hevin unohda. Vaikka susien ilmestymistä ei voida taata, kokeneet oppaamme tuntevat susien tavat ja tietävät, milloin susia on lupa odottaa paikalle. Varaa safarisi ajoissa – paikkoja on vain rajoitetusti!

 

Hukkavaaran hiihtokeskus

Vauhtia ja rentoutumista. Hukkavaaran hiihtokeskuksesta löytyy rinteitä niin vasta-alkajille kuin haastetta kaipaaville. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Hukkavaaran keskustasta sijaitseva keskus on tunnettu rennosta ja nuorekkaasta tunnelmastaan. Hiihtokoulumme on saanut kiitosta yksilöllisestä opetuksesta. Hiihtokeskuksessa toimii välinevuokraamo, kahvila sekä ravintola. Edullisella pakettitarjouksella pääset yöpymään hotelli Hukkahovissa ja näkemään suden ihka elävänä yöllisellä susisafarilla.

 

Hukkahovi

Laatua ja henkilökohtaista palvelua. Hukkahovi on neljän tähden hotelli Hukkavaaran kylän keskustassa aivan laskettelukeskuksen tuntumassa. Hotellissa on 142 huonetta, joista kaksi sviittejä. Kaikki huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja sisältävät ilmaisen langattoman internet-yhteyden. Ravintolamme on tunnettu kansainvälisestä keittiöstään. Muuhun tarjontaan kuuluvat kuntosali, sauna- ja kylpyläosastot sekä kosmetologin ja kampaajan palvelut. Iloinen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa teitä vuorokauden ympäri. Hukkahovin kautta voit myös varata huippusuositut susisafarit Suomen parhaaseen susien tarkkailupaikkaan.

 

Ravintola Sudenkuoppa

Hukkavaaran oma olohuone. Tuhtia suomalaista kotiruokaa tarjoileva Sudenkuoppa sammuttaa isoimmankin nälän tai janon. Kanta-asiakkaat ja iloinen henkilökunta pitävät tunnelman leppoisana. Isolta skriiniltä nähtävissä kaikki tärkeimmät pelit.

 

Annin puoti & kahvila

Tuliaiset kahvitauolla. Kylän oma Anni toivottaa teidän sydämellisesti tervetulleeksi nauttimaan itse valmistamistaan kahvilaherkuista sekä suuresta valikoimasta matkamuistoja. Annin tarinat vievät sinut ajassa taaksepäin aina Hukkavaaran syntyyn asti.

 

Hukkavaaran koulu ja lukio

Laadukasta opetusta. Hukkavaaran koulu tarjoaa laadukasta yläkoulun perusopetusta, ja Hukkavaaran lukio on sijoittunut hyvin kansallisissa lukiovertailuissa. Yhteishenki on koulussamme todella hyvä, ja yhteistyö niin opettajien, oppilaiden kuin kotien välillä tiivistä.